miercuri, ianuarie 09, 2008

"Want List 2007"

In fiecare an revista "Fanfare" redacteaza o lista a celor mai bune aparitii discografice. Toti criticii aleg cinci inregistrari si discuta pe scurt optiunile lor. Prietenul nostru Evan Dickerson a pus in capul listei sale primul volum din integrala lucrarilor pentru pian si vioara de George Enescu in interpretarea lui Remus Azoitei si a lui Eduard Stan. El a fost in primul rand impresionat de talmacirea "Impresiilor din copilarie", considerand versiunea Azoitei / Stan drept cea mai buna pe care a ascultat-o vreodata.
Pacat ca aceasta varianta interpretativa a fost putin mediatizata in tara. Am gasit doar o cronica a lui Dan Scurtulescu pe portalul Liternet (este adevarat, nici eu nu am scris prea mult; intentionam sa o fac la aparitia celui de-al doilea volum care initial era programata pentru luna august al anului trecut dar care vad ca a fost amanata - pentru cand, oare?)

In afara acestui disc compact, doua alte inregistrari in care participa artisti romani au mai fost selectate de criticii revistei "Fanfare". Jerry Dubins a ales Recviemul de Franz Lachner in interpretarea ansamblului "Kammersolisten Augsburg" sub bagheta lui Hermann Meyer, partea altistei fiind sustinuta de Roxana Constantinescu. Christopher Williams a selectionat DVD-ul cu montarea operetei "Contele de Luxemburg" de Franz Lehar din cadrul festivalului "KlangBogen Wien" din 2005 despre care am vorbit aici, una din soliste fiind Gabriela Bone.

Etichete: , ,