marți, februarie 26, 2008

Muzicienii romani pe MusicWeb

Exista oare un concert al lui Cristian Mandeal la care Evan Dickerson sa nu fie prezent? De la el ne provine cronica unui concert sustinut la Bilbao de Orchestra Nationala a Tarii Bascilor (Euskadiko Orkestra Sinfonikoa), a carui director muzical dirijorul este. Notam prezenta liderului oaspete: concertmaestra Anda Petrovici (varianta PDF.)

Tot pe MusicWeb mai pot fi citite cronicile lui Göran Forsling despre recent aparutele discuri compacte continand lieduri de Nicolae Bretan in interpretarea Ruxandrei Donose si a lui Alexandru Agache.

Si, vorbind de artisti romani, violoncelistul Valentin Hirsu, singurul roman membru al Filarmonicii din New York, isi cauta vechii colegi din Coreea de Nord. Detaliile le puteti afla citind acest articol din ziarul "New York Times".

P.S. Un eveniment cultural pe care ne intereseaza este premiera piesei "Continuarea Livadei cu Visini" de Nic Ularu care a avut loc la teatrul La MaMa E.T.C., regizor fiind autorul. Puteti citi aici cronica din ziarul "New York Times".

Etichete: ,