vineri, februarie 01, 2008

Enescu in America si Canada la inceputul acestui an

Semnalez pe scurt unele concerte ale orchestrelor americane in care a fost sau va fi programata o lucrare de Enescu. Pe 24, 26, si 27 ianuarie, Orchestra Simfonica din Houston sub bagheta lui (cui altcuiva?) Lawrence Foster a inclus in programele sale Rapsodia a II-a. De notat ca Lawrence Foster a fost directorul muzical al Orchestrei Simfonice din Houston in perioada anilor 1971-1979.

Cealalta Rapsodie Romana va putea fi ascultata pe 13 si 14 februarie intr-un concert al Orchestrei Simfonice din Toronto sub bagheta lui Yannick Nézet-Séguin, succesorul lui Valeri Gherghiev la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Rotterdam. Nu poate fi decat incurajator faptul ca un tanar dirijor include in repertoriul sau o lucrare enesciana, fie doar si Rapsodia a I-a.

In fine, pe 19 si 20 ianuarie Orchestra de Camera din Los Angeles sub bagheta directorului ei muzical, Jeffrey Kahane, a interpretat cele doua Intermezzo-uri pentru orchestra de coarde. Puteti afla aici mai multe date despre acest concert.

Etichete: , ,