luni, martie 10, 2008

Fotografia lui Enescu la Carnegie Hall

Pe coridoarele de la Carnegie Hall pot fi vazute pozele artistilor care de-a lungul anilor au sustinut concerte in celebra sala din New York. O colectie speciala se afla la ultimul etaj: cea personala a lui John J. Totten care a fost pentru multi ani vicepresedintele institutiei (interesant, domnul Totten si-a inceput cariera drept plasator in sala; se spune ca ar fi fost plasatorul preferat al lui Andrew Carnegie. Acest lucru aminteste de Joseph Volpe, fostul manager al Operei "Metropolitan" care si-a inceput cariera drept asistent de tamplar.)

Carnegie Hall a imprumutat colectia de la familia domnului Totten.

Fotografia lui George Enescu face parte din aceasta colectie si se situeaza intre cea a lui Fritz Busch si cea a lui George Gershwin. La fel ca si majoritatea celorlalte, are o dedicatie scrisa, surprinzator deoarece Enescu desigur cunostea limba engleza, in franceza!

Cer scuze pentru calitatea slaba a imaginilor dar nu sunt fotograf profesionist. Daca totusi doriti sa le folositi pe site-ul dumneavoastra, o puteti face cu rugamintea de a preciza sursa lor.

Etichete: , , ,