miercuri, martie 05, 2008

Au disparut Giuseppe di Stefano, Inga Nielsen, si Tutu George Georgescu

Giuseppe di Stefano, unul din cei mai cunoscuti si mai iubiti tenori ai perioadei de dupa sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial a decedat la varsta de 86 de ani. El va ramane in memorie in special datorita inregistrarilor facute alaturi de Maria Callas. Puteti citi cateva obituarii, cel al lui Alan Blyth din ziarul "Guardian Unlimited", cel al lui Jonathan Kandell din ziarul "New York Times", si cel din ziarul "Daily Telegraph" al carui autor nu este precizat. Si nu uitati sa explorati arhiva Operei "Metropolitan" unde tenorul a debutat in 1948.

Inga Nielsen a fost o soprana daneza care a cantat pe marile scene din Europa si la Festivalul de la Salzburg. Un portret al artistei este schitat de Mike Ashman; altul, din nou de un autor anonim in ziarul "Daily Telegraph".

Mai aproape de casa, ne-a parasit doamna Tutu George Georgescu, sotia dirijorului George Georgescu. Dr. Grigore Constantinescu ii dedica acest obituariu. Ar mai fi de adaugat ca doamna Georgescu a scris cateva carti despre arta sotului sau: una intitulata simplu "George Georgescu" aparuta in 1971 si alta denumita "Amintiri dintr-un secol" care a aparut in 2001.

Etichete: