marți, octombrie 30, 2007

Doi baritoni: Marian Pop si Eugen Brancoveanu

Recent Marian Pop a interpretat rolul titular dintr-o prima auditie absoluta: "Cyrano" de David DiChiera. Premiera a avut loc la "Michigan Opera Theatre". In presa americana au aparut mai multe cronici, toate elogioase la adresa cantaretului - si, in general, a lucrarii si montarii. Iata-le:

- Lawrence B. Johnson in "Detroit News".
- Mark Stryker in "Detroit Free Press".
- Laurence E. MacDonald in "Grand Rapids Press" via portalul MLive.com.

Puteti de asemenea citi aici un interviu cu artistul datorat din nou lui Mark Stryker. Iar pe pagina de Internet a Teatrului de Opera din Michigan este semnalata o viitoare aparitie a inregistrarii operei pe disc compact.

Pentru debutul sau la "New York City Opera", Eugen(e) Brancoveanu a avut un rol mai mic: "Pandolfe" din "Cendrillon" de Massenet. Si aici insa cronicile i-au fost favorabile, in special cea a lui Clive Barnes in "New York Post". De asemenea, iata cronica lui Martin Bernheimer din "Financial Times" si cea a lui Anthony Tommasini din "New York Times".

Asa cum mentioneaza si domnul Tommasini, prima reprezentatie a operei "Cendrillon" a fost dedicata lui Beverly Sills. (P.S. Ma refer evident la prima reprezentatie a montarii de la "New York City Opera".)

Etichete: ,