joi, iulie 19, 2007

Celibidache in Japonia - noi aparitii

Voi incheia aceasta neoficiala "Saptamana Celibidache" prin semnalarea aparitiei a doua noi discuri compacte in cadrul editiei "Live in Japan" a casei "Altus". Primul disc compact contine Simfonia a IV-a de Robert Schumann, suita "Tablouri dintr-o expozitie" de Modest Mussorgski, si Dansul Slavonic Nr. 8 de Antonin Dvorak. Cel de-al doilea, de fapt un set de doua discuri compacte, contine uvertura operei "Cotofana hoata" de Rossini, poemul simfonic "Moarte si transfiguratie" de Richard Strauss, Simfonia a IV-a de Johannes Brahms, Dansul Maghiar nr. 1 tot de Brahms si Pizzicato Polka de Johann si Josef Strauss. De asemenea este inclusa si una din repetitiile Simfoniei a IV-a de Brahms. Inregistrarile provin din turneul japonez efectuat de dirijor si de Filarmonica din Munchen in 1986.


Reamintesc ca in cadrul aceleasi editii a mai fost editata si Simfonia a V-a de Bruckner, inregistrare pe care am discutat-o aici.

In fine, in ultima "Scrisoare pentru melomani", puteti citi despre noi DVD-uri in care Celibidache conduce Orchestra RAI Torino si Orchestra Radiodifuziunii din Stuttgart. In aceeasi rubrica, Victor Eskenasy semnaleaza aparitia unor noi discuri compacte ale Clarei Haskil.

Etichete: , ,