marți, septembrie 09, 2008

Remus Azoiţei si Eduard Stan la "Wigmore Hall" din Londra

Violonistul Remus Azoiţei si pianistul Eduard Stan vor sustine pe 15 septembrie un recital la prestigiosul "Wigmore Hall" din Londra, sala renumita pentru acustica sa. In program vor figura lucrari de George Enescu si Johannes Brahms. Programul de sala a fost scris de prietenul nostru, criticul Evan Dickerson. Mai multe detalii puteti afla pe aceasta pagina a Institutului Cultural Roman din Londra, pagina semnalata tot de Evan.

Si doar peste cinci zile, tot la "Wigmore Hall", Cvartetul "Belcea" va sustine trei concerte - maraton intr-o zi interpretand integrala cvartetelor pentru coarde de Bela Bartok.

De mentionat alte cateva concerte in care se va executa muzica lui George Enescu. Cele mai prestigioase sunt desigur cele in care Midori va executa Sonata a III-a pentru vioara si pian fiind acompaniata de Robert McDonald. Artistii vor prezenta lucrarea in cadrul turneului efectuat in mai multe orase orase americane printre care si zona metropolitana a Washingtonului. Tot Sonata a III-a a fost recent interpretata si de violonista Maria Bachmann si de pianista Natalie Zhu la St. Petersburg din... Florida.

Rapsodia a I-a isi va gasi locul in programul cu care veteranul Jorge Mester va deschide stagiunea Orchestrei din Louisville. Iar Rapsodia a II-a a fost recent executata in Brazilia de catre Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo sub bagheta dirijorului estonian Neeme Järvi.

Si o veste deloc buna. Regizorul Nicolas Joel, directorul Teatrului Capitoliului din Toulouse, a fost recent hospitalizat datorita unui accident vascular. El nu va participa la concursul de canto cu care se va deschide stagiunea teatrului (si din juriul caruia face parte si Ioan Holender) dar se pare ca se va recupera pentru a pune in scena "Oedipe", chiar daca repetitiile incep curand. Sa-i uram insanatosire grabnica.

Etichete: , , , ,