marți, iunie 26, 2007

Si vorbind de Enescu...

Trebuie sa mai semnalez cateva concerte in care muzica lui Enescu va fi executata. In programul concertului pe care ansamblul "London Schubert Players" condus de Anda Anastasescu il va sustine pe 29 iunie la Norden Farm Centre for the Arts se va executa "Legenda" pentru trompeta si pian. Anda Anastasescu este pianista iar Ciprian Ilie este trompetistul. Concertul va include si o lucrare de Violeta Dinescu, "Ganduri de seara" pentru trompeta solo.

Tot "Legenda" va fi interpretata si de Alison Balsom, cea mai titrata trompetista britanica din generatia tanara. Acest recital va avea loc sub auspiciile "Bishop Auckland Music Society" tot pe 29 iunie. Alison Balsom este castigatoarea premiului "Young British Classical Performer" in anul 2006 si este acompaniata la pian de Nicola Eimer. Se pare ca cele doua interprete vor sustine acelasi program in mai multe locuri precum Beaminster sau Gloucestershire dar informatiile pe care am putut sa le vad pe Internet nu sunt concludente.

In fine, Rapsodia a I-a va fi prezentata si la Chicago in cadrul Festivalului "Grant Park" pe 11 iulie. Orchestra Festivalului va fi dirijata de Gregory Vajda intr-un program care mai contine si fragmente din muzica filmului "Le Grand blond avec une chaussure noire" in regia lui Yves Robert, muzica scrisa de Vladimir Cosma.

P.S. De asemenea am aflat ca formatia de sufaltori a Orchestrei Radiodifuziunii din Saarbrücken va interpreta pe 27 iunie Dixtuorul de Enescu. Concertul va avea loc la Conservatorul Superior din Saar.

Etichete: , ,