marți, mai 29, 2007

Enescu - cum am putut sa uit?

Recent am semnalat cateva concerte in care lucrarile lui Enescu vor fi executate. Am uitat insa de anualul concert al Filarmonicii din Berlin la Waldbühne. Directorul muzical al orchestrei, Sir Simon Rattle va incheia programul pe care-l va sustine pe 17 iunie la celebra scena in aer liber cu Rapsodia a I-a. Este pentru cel putin a treia oara cand lucrarea enesciana va fi audiata la Waldbuhne intr-un concert la Filarmonicii din Berlin, ea fiind inscrisa si in programele lui Daniel Barenboim si Mariss Jansons. Iar capacitatea amfiteatrului este de peste 20.000 de spectatori.

Si, ca sa anticipam stagiunea urmatoare, Cristian Mandeal va dirija Suita "Sateasca" pe 30 septembrie in compania Orchestrei Nationale a Belgiei; mutumesc lui Evan Dickerson pentru aceasta stire.

P.S. Iata ca Daniel Barenboim si Filarmonica din Viena vor interpreta Rapsodia a I-a si la Festivalul de la Lucerna. Aceasta, pe 9 septembrie. Interesant, lucrarea este executata la cele trei mari festivaluri europene: Salzburg, Lucerna, BBC Proms.

Etichete: , ,