marți, februarie 27, 2007

Un nou disc compact Silvestri - BBC Legends

Nici nu s-a uscat bine cerneala cronicilor CD-ului anterior dedicat lui Constantin Silvestri ca un nou set de doua discuri compacte a aparut deja. Daca setul anterior continea in mare masura opere ale compozitorilor englezi, repertoriul noului set este mai variat continand lucrari mai putin asociate cu dirijorul nostru precum "Muzica focurilor de artificii" de Handel executata daca nu ma insel in aranjamentul lui Sir Hamilton Harty. Dar iata ce contine acest document sonor, Silvestri aflandu-se la pupitrul Orchestrei din Bournemouth:

Ludwig van Beethoven: Simfonia a VIII-a.
Claude Debussy: "La Mer".
Frederick Delius: "Paris", nocturna pentru orchestra.
George Frideric Handel: "Muzica focurilor de artificii" (aranjata de Sir Hamilton Harty?)
Serghei Rahmaninov: Simfonia a III-a.
Richard Strauss: "Don Juan".
Sir William Walton: Partita pentru orchestra.


Toate acestea sunt premiere in discografia dirijorului, exceptand desigur "la Mer". Regret totusi ca nu a fost inclusa si o lucrare a lui Silvestri, o inregistrare a celor "Trei piese pentru orchestra de coarde" existand. Oricum, sa fim recunoscatori Fundatiei Internationale "Constantin Silvestri" a carei eforturi iata dau roade.

Re-amintesc ca in arhivele BBC-ului ca si in cele ale Radioteleviziunii Romane exista documente sonore in care Silvestri dirijaza o mare parte din opera lui Enescu, inclusiv Oedipe.

Etichete: ,