joi, ianuarie 18, 2007

Noua pagina de Internet a Filarmonicii "George Enescu"

Nu stiu cand a fost lansat noul site al Filarmonicii "George Enescu". Eu l-am "descoperit" astazi si dupa parerea mea reprezinta un net pas inainte fata de cel vechi. Informatia este mai bine organizata, si in sfarsit exista un calendar. Fiecare concert poate fi vazut pe o singura pagina, desi ar fi fost de dorit mai multe detalii (sau link-uri) despre lucrarile executate cat si despre interpreti. Navigarea este mai usoara si suficient de rapida.

Se pare ca site-ul este inca in constructie. Acesta ar trebui sa fie motivul pentru care unele sectiuni precum "Planul Ateneului" sau "Forumul melomanilor si prietenilor" nu apar. De asemenea unele sectiuni precum "Informatii generale" sau "Rezervari bilete" apra de mai multe ori si, cu toate acestea, nu sunt prea cuprinzatoare. Mi-ar place de asemenea sa existe poza fiecarui muzician - deja exista pozele unor sefi de partida - ca si o mica biografie; aceste lucruri pot fi treptat adaugate. Ceea ce as dori foarte mult este insa o arhiva electronica a concertelor si a turneelor, dar trebuie sa spun ca aproape nici o mare orchestra nu are o astfel de arhiva online (o notabila exceptie este Orchestre de la Suisse Romande dar arhiva ei este incompleta: nu contine de exemplu unele concerte in care Ernest Ansermet a dirijat lucrarile lui Lipatti, concerte care au aparut de altfel pe CD-uri.)

Si ar exista lucruri care ar trebui imbunatatite. Pe sectiunea "Inregistrarilor audio" nu exista coperta acestor inregistrari, nici nu este precizata firma, nici numarul de catalog. In plus sectiunea este jalnic de incompleta; cred ca aici ar trebui incluse toate inregistrarile facute vreodata, precum si inregistrari ale solistilor orchestrei precum Valentin Gheorghiu si Aurelian Octav Popa. Si chiar a fost uitat (in aceasta sectiune) George Georgescu? Un magazin electronic ar fi si el de dorit. De asemenea sectiunea "cartii de onoare" nu precizeaza cine sunt artistii. Semnaturile unora precum George Enescu sau Alicia de Larrocha sunt usor de recunoscut, dar ceilalti? Iar motorul cautarii functioneaza numai pentru concerte, nu si restul site-ului. In fine, nu exista pagina in limba engleza.

Oricum, prefer sa vad jumatatea plina a paharului. Noua pagina de Internet a Filarmonicii este net superioara celei vechi si, in plus, poate fi usor imbunatatita.