duminică, decembrie 21, 2008

Enescu inedit

Un meloman, domnul Victor Iacob, mi-a semnalat aceasta pagina de Internet cu inregistrari inedite ale marilor violonisti. De notat doua documente sonore care nu apar in nici o monografie a lui George Enescu si despre a caror existenta nu aveam cunostinta: cele ale "Dublului" concert de Bach. De fapt intreaga pagina contine si alte comori de o aceeasi valoare.

Vorbind de Enescu inedit, nu pierdeti aceasta Scrisoare pentru melomani in care Victor Eskenasy ne prezinta cateva inregistrari descoperite la Universitatea din Illinois de catre Samir Golescu.

Pe de alta parte, as mai dori sa semnalez doua concerte ale orchestrelor celor mai importante conservatoare din New York in a caror program a fost executata muzica lui Enescu. Pe 31 octombrie la Manhattan School of Music dirijorul Kenneth Kiesler a condus Preludiul la Unison din Suita a I-a Op. 9. Iar pe 12 noiembrie la Carnegie Hall maestrul James DePriest a dirijat Juilliard Orchestra intr-un concert deschis de Rapsodia a II-a.

Un fragment (?!) din cealalta Rapsodie va fi executat in concertul de pe 31 decembrie al sustinut de membri ai Orchestrei Simfonice Nationale din Washington sub bagheta lui Murry Sidlin.

Daca executau intergral Rapsodia a I-a m-as fi dus...

Etichete: ,