luni, mai 19, 2008

Oedipe la Toulouse - anuntul oficial

Am mai semnalat ca Teatrul Capitoliului din Toulouse va monta opera "Oedipe" in stagiunea urmatoare. Anuntul oficial (varianta PDF)a fost facut recent, iar opera enesciana va fi primul spectacol al stagiunii - doar un concurs de canto ii precede. Doua lucruri de notat: regizor va fi insusi Nicolas Joel, directorul Teatrului Capitoliului din Toulouse si viitor director al Operei din Paris; nu exista insa deocamdata nici un indiciu ca prevazuta montare de la Paris va fi identica cu cea de la Toulouse. Apoi, punerea in scena va fi o co-productie cu Festivalul "George Enescu" - curios, deoarece Ioan Holender declara ca "Oedipe" va lipsi si de la editia din 2009!

Iata aici distributia, la pupitru aflandu-se dirijorul israelian Pinchas Steinberg:
Oedipe: Franck Ferrari.
Tiresias: Arutjun Kotchinian.
Creon: Vincent Le Texier.
Pastorul: Emiliano Gonzalez Toro.
Marele Preot: Enzo Capuano.
Phorbas: Harry Peeters.
Paznicul: Jérôme Varnier.
Tezeu: Andrew Schroeder.
Laïos: Léonard Pezzino.
Iocasta: Sylvie Brunet.
Sfinxul: Marie-Nicole Lemieux.
Antigona: Amel Brahim-Djelloul.
Meropa: Maria José Montiel.
O femeie tebana: Qiu Lin Zhang.

De remarcat ca basul Arutjun Kotchinian isi mai adauga un rol in opera "Oedipe", el interpretand anterior rolurile Marelui Preot si al Paznicului. De asemenea Enzo Capuano l-a intruchipat anterior pe Phorbas (la Cagliari sub bagheta lui Cristian Mandeal) dar la Toulouse il va interpreta pe Marele Preot.

Reprezentatiile vor avea loc pe 10, 14 si 17 octombrie 2008 la ora 20:00 si pe 12 si 19 octombrie la ora 15:00. Spectacolul va fi inregistrat de France Musique.

Etichete: , ,