joi, octombrie 04, 2007

Liviu Prunaru - concertmaestru al orchestrei "Concertgebouw"

Navigand pe pagina de Internet a orchestrei "Concertgebouw" ("Koninklijk Concertgebouworkest" ca sa-i scriu numele complet) din Amsterdam, am descoperit cu spurpriza faptul ca Liviu Prunaru este unul din concertmaestii orchestrei - celalalt concertmaestru, Vesko Eschkenazy, este bulgar! Apoi am aflat ca domnul Prunaru a fost numit la inceputul stagiunii trecute, iar acest lucru explica de ce nu i-am gasit numele pe lista membrilor orchestrei cand aceasta s-a aflta in ultimul turneu american acum doi ani.

Navigand mai mult pe Internet, am vazut ca singurul loc din presa noastra in care a fost publicata aceasta stire este cel al postului de radio "Romania muzical".

Oricum, violonistul va debuta ca solist cu orchestra pe 16 mai 2008 interpretand Concertul pentru vioara si orchestra numarul 3 de Camille Saint-Saëns. Pagina de internet a orchestrei mentioneaza ca lucrarea a fost special aleasa de Liviu Prunaru. Dirijor va fi Fabio Luisi iar in programul concertului mai figureaza poemul "Ucenicul vrajitor" de Paul Dukas si Simfonia a III-a "Renana" de Robert Schumann.

Ma intreb: cand a fost ultima oara cand un violonist roman a fost acompaniat de orchestra "Concertgebouw"?

Etichete: ,