marți, octombrie 02, 2007

Filarmonica della Scala la Ateneu

Vorbeam la un moment dat despre ceea ce mi se parea, cel putin pentru un observator de la distanta, lipsa de mediatizare a Festivalului "George Enescu" in presa scrisa. La doar doua zile dupa inchiderea festivalului, un alt eveniment muzical major a avut loc: concertul orchestrei "Filarmonica della Scala" la Ateneul Roman. Iar de data aceasta mi-a fost chiar mult mai greu sa gasesc ceva in presa romaneasca.

Un articol in Romania Libera a fost singurul pe care l-am putut citi. Inteleg ca a fost vorba de un concert privat sponsorizat de banca "Ion Tiriac", dar vorbim totusi de orchestra unuia din cele mai celebre teatre de opera dirijata de unul din cei mai importanti maestri la ora actuala, un maestru aflat in apogeul carierei sale. Chiar nici un critic nu a asistat?

Banuiesc ca o sa-mi potolesc curiozitatea peste o saptamana cand orchestra si dirijorul vor prezenta la sala "Strathmore" acelasi program ca la Bucuresti. Si voi scrie neindoielnic.

P.S. In momentele in care scriu aceste randuri, concertul de la Ateneul Roman inca este semnalat pe pagina de interent a orchestrei. Pe de alta parte, pe pagina Orchestrei Nationale A Rusiei (in continuare) nimic nu este pomenit despre concertele de la Bucuresti.

Etichete: