vineri, martie 09, 2007

Doua noi DVD-uri cu Sergiu Celibidache

Doua noi DVD-uri cu Sergiu Celibidache vor fi disponibile pe piata lunile viitoare. In aprilie, intr-un DVD editat de firma EuroArts vom putea viziona si asculta poemul "Till Eulenspiegel" de Richard Strauss si suita simfonica "Seherezada" de Nikolai Rimski-Koraskov, ambele in compania Orchestrei Radiodifuziunii din Stuttgart. DVD-ul va prezenta nu doar concertul, cat si unele repetitii. Nu cunosc data exacta, dar "Till Eulenspiegel" este de prin anii '60 (1965?), iar "Seherezada" de la inceputul anilor '80.

Tot in aceeasi luna, firma OpusArte va prezenta un DVD in care Celibidache interpreteaza Simfonia a IX-a de Anton Bruckner in compania orchestrei RAI Torino din 1969. Daca nu ma insel este singura data cand dirijorul nostru a condus muzica lui Bruckner in compania unei orchestre italiene. Din pacate, se pare ca repetitia nu va fi inclusa pe DVD. Pe de alta parte, dupa cum informeaza site-ul firmei, DVD-ul face parte dintr-o serie dedicata concertelor lui Celibidache care au fost inregistrate pentru televiziune.

Foto: Celibidache dirijand Simfonia a IX-a de Anton Bruckner in compania orchestrei RAI Torino. Fotografia apartine site-ului firmei Opus Arte.

Etichete: , ,