vineri, august 17, 2007

Mai multe personalitati din lumea muzicii au disparut

Chiar in momentul in care ma gandeam sa scriu aceste lucruri, am aflat ca trebuie sa mai pun un nume: cel al lui Richard Bradshaw, directorul Operei Canadiene din Toronto care a disparut in urma unui atac de inima.

Lui i se mai adauga celebrul acustician Russell Johnson, cel care a construit o multime de sali de concerte de la Sao Paolo si Philadelphia la Birmingham, Lucerna, si Budapesta. El a revolutionat stiinta (sau arta, daca doriti) acusticii. Recent a decedat si Alan Blyth care a fost un critic al revistei "Gramophone" si a ziarului "The Daily Telegraph". A reusit cu putin timp inainte de moartea sa o discografie critica atenorului Heddle Nash. Cu cateva saptamani in urma a disparut si basul Nicola Zaccaria, cunoscut pentru colaborarile sale cu Maria Callas si cu Herbert von Karajan.

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.

Tot recent disparut a fost unul din ultimii cerberi ai lui Stalin: Tihon Hrenikov. Numit de dictator drept secretar al Uniunii Compozitorilor din URSS, Hrenikov a fost recent decorat de Putin. Ca orice calau, el nu recunoaste ca si-a persecutat colegii.

Dumnezeu sa-i ierte pacatele.

Etichete: